30 september 2018
12:00

Bjurslätts IF

Tennissiffror mot Bjurslätt!

Sista matchen på Gamlestadsvallens gräs för året och vi kom laddade till denna måstematch för våran del.
Följande elva fick förtroendet från start: Philip - Ali, Glenn, Jojje, Rinman - Oliver, Richard, Toffis, Hoang - Tobbe, Robin
Avgörare: Saman, Omar, Tommy, Törnkvist, Greg

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen i ett ursinnigt tempo och trycker ner Bjurslätt. Oliver har ett inspel till Richard som är någon meter från mål men målvakten räddar utan att veta om det. Hoang har ett bra avslut men målvakten räddar snyggt.
Tobbe har en fin chans på ett inspel från Robin, men den styrs utanför. Utöver detta så är det tyvärr en mängd felaktiga offsideavblåsningar.
Efter en kvart så pressar Robin och Hoang på våran vänsterkant och det utmynnar i en felpass från Bjurslätt som Tobbe snappar upp och mycket säkert placerar in 1-0!
Sossah i Bjurslätt fäller Robin och blir varnad.
Vi fortsätter att spela bra och har kommandot i matchen. Dock så kommer vi in i en något sämre period efter en halvtimme och Bjurslätt tillåts slå in bollar i vårat straffområde. På ett av dessa inlägg så får inte Philip grepp om bollen och Bjurslättspelaren kan slå en passning till Lundin som sätter dit 1-1!
Trist när vi har dominerat matchen som nu känns mer öppen.
5 minuter senare så har Tobbe roligt i straffområdet och spelar in till Robin som promenerar in med bollen i mål, 2-1! På en hörna lite senare så kör Toffis en Maradona och blir varnad.
2-1 står sig till paus. En halvlek där vi hamnar helt rätt försvarsmässigt. Ytterbackarna kommer upp bra och kombinerar med övriga, framförallt på högerkanten.

ANDRA HALVLEK
Vi fortsätter att spela med energi och Kassal blir varnad. Dock så är det alltid spännande så länge det står 2-1. 20 minuter in i andra så får vi frispark och Tobbe steppar upp och skjuter lågt, 3-1! Snyggt och kul med frisparksmål.
Detta dödar moralen hos Bjurslätt en del och vi radar upp målchanser. Dessutom så får vi straff efter hands. Dagens straffskytt Glenn tar den men den räddas och det blir en farlig kontring istället.
Med 10 minuter kvar så slår Richard en passning i axelhöjd på Tobbe som likt en cirkusartist kontrollerar den, fintar och lägger in den, 4-1!
Richard blir varnad strax efter. Just Richard hittar efter fint kombinationsspel fram till Robin som sprintar ifrån backlinjen och hittar till slut ett hål att skjuta bollen, 5-1!
I sista minuten så kontrar vi och än en gång är det Richard som löpt upp med bollen och spelar Saman, som kommit in med härlig energi, och han formligen trycker in bollen i mål, 6-1!

SAMMANFATTNING
En på många sätt mycket bra genomförd match. Vi dominerar och det märktes att det var vi som hade mer att spela för. 6 mål framåt och fler kunde det ju faktiskt ha blivit. Dessutom så var det inte så mycket som oroade bakåt. Vi har vunnit alla matcher i höst och nu blickar vi framåt mot en seriefinal borta mot Sveakurd!

Matchens GaFFlar

Tobbe: Fortsätter att göra mål. Väldigt involverad i spelet denna matchen vilket vi uppskattar. Tre klassmål.

Richard: Enormt viktig med sitt slit och sina löpningar både defensivt och offensivt. Lyckas dessutom med hattrick i assist. Dominerar på mitten.

Ali: Spelar exakt så som vi vill i första halvlek. Tar många bra beslut och kombinerar fint med Oliver. Flyttar sen upp till yttermitt och gör det nästan ännu bättre.